Ultimate Nordic kjøper konkursboet til Unikia, medfølgende kjøpet ligger alle patenter, varemerkerettigheter og andre immaterielle rettigheter inklusive varelageret i Unikia.

Unikia ble etablert i 2012 av gründer Sverre Steensen. Selskapet har stått bak og utviklet omkring 200 produkter med en samlet butikkomsetning på ca. 1,7 milliarder kroner siste ti år. Produkter er solgt i over 30 land.

Unikia har mottatt en rekke design priser for sine produkter, som eksempelvis «red dot design award» og «product design award».

Det kanskje mest kjente varemerke som eierskapet nå tas over av Ultimate Nordic er Nordic Grip, kanskje verdens mest solgte isbrodd. Nordic Grip har vunnet flere tester bl. a. «Best i test» i TV 2 og «anbefalt produkt» hos Din Side.

Nordic Grip har god distribusjon på det europeiske markedet, og Ultimate Nordic tar sikte på å videreføre dette arbeidet og investere ytterligere i videre produktutvikling innen vinter og «anti skli»-segmentet.

Daglig leder Ingulf Horn i Ultimate Nordic uttaler at de gjennom oppkjøpet av Unikia og dets varemerker får tilgang til en interessant produktportefølje, mye av denne vil man litt over tid kunne videreutvikle. Det er investert over 130 millioner kroner i konseptet, så de er helt sikre på at det her ligger mye uforløst potensiale som de kan ta tak i.

I første fase sier Horn at man ønsker å raskt revitalisere Nordic Grip. Det er en produktkategori som Ultimate Nordic har lang erfaring med. Når de nå fikk muligheten til å eie kanskje verdens mest solgte varemerke innen denne viktige kategorien, benyttet de muligheten.

Ultimate Nordic ble etablert i 1928 (tidligere Trygve Alm). De senere år har de vært en aktiv pådriver i konsolidering og vokst kraftig gjennom oppkjøp av og fusjon med andre selskaper. I dag er de en betydelig distributør til flere ulike bransjer i hele Norden. De er nordisk distributør innen sport og outdoor, sko, apotek, bygg, proff, industri og profileringsbransjen med en forventet samlet omsetning på omkring 500 MNOK i år.

Ultimate Nordic er et heleiet selskap i Dalema-gruppen.

This post is also available in: Engelsk Svensk Danish