Kibord, som i dag eier kjedene Tilbords og Kitch´n, kjøper Cervera, som er den ledende omnikanalsaktøren i Sverige innen kjøkkenutstyr, interiør og gaver.
Kibord har største delen av sin virksomhet i Norge, med unntak av 25 butikker i Kitch´n som har vært i Sverige i 5 år. Kitch´n sin virksomhet i Sverige hadde en omsetning på kr. 162 mill. i år 2020.
Kibord-konsernet har også selskapet Home Brands, som er et import og grossistselskap.

Kibord vil innen kort tid endre navn til Home Brands Holding AS og har ved overtakelsen av Cervera som hensikt å bygge opp et sterkt nordisk konsern med kvalitetsvarer for hjemmet, med hovedfokus på kjøkkenutstyr og interiør.

Konsernets totale omsetning vil etter kjøpet av Cervera utgjøre ca. 2,6 milliarder NOK basert på selskapenes omsetning i år 2020. Dermed blir det nye selskapet Nordens største nisjeaktør for kvalitetsprodukter innen kjøkkenutstyr og interiør.

«Vi er veldig godt fornøyd med kjøpet. Cervera kompletterer våre nåværende selskap med sin imponerende e-handelsvekst og sin sterke posisjon på det svenske markedet. Vår visjon med Home Brands er å være markedsleder på kjøkkenutstyr innen de markeder vi operer i og Cervera hjelper oss til å bli det i Sverige» sier Tore Thorstensen, styreleder i Kibord.

”Vi är glada över att ha hittat en stark ny ägare av Cervera i Kibord, som dessutom kompletterar bolaget väl. Vi har tillsammans med ledningen lyckats få till en rejäl transformationsresa av bolaget där e-handeln de senaste 18 månaderna har vuxit från ca 100 Mkr till en årlig run rate på 500 Mkr, samtidigt som de fysiska butikerna är inne på sitt tredje år i rad med jämförbar tillväxt. Även lönsamheten har utvecklats positivt under de senaste åren”, säger Claes Bodell, ansvarig partner på Accent Equity.

«Kibord har gjennom selskapene Tilbords og Kitch´n hatt en flott utvikling de siste årene. Kitch´n sin omsetning i Sverige har vært moderat. Cervera vil gi vårt konsern en styrke i vår fremtidige satsing hvor våre konkurrenter i stadig større grad vil være netthandelsaktørene, som allerede har stor virksomhet i Norden», sier Odd Sverre Arnøy, daglig leder i Kibord.

Tore Thorstensen
Styreleder Kibord
Tlf.: +47 91318160
Mail: tore@toret.no

Odd Sverre Arnøy
Daglig leder Kibord
Tlf.: +47 40404646
Mail: oddsverre@kitchn.no

Claes Bodell
Ansvarig partner Accent Equity
Tlf.: +46 (0)70 643 6438
Mail: Claes.bodell@accentequity.se

Peter Rimbäck
VD Cervera
Tlf: +46 (0)73 359 0348
Mail: peter.rimback@cervera.se

This post is also available in: Engelsk Svensk Danish