Dalema AS kjøper 100% av aksjene i Kremmerhuset fra Canica. Transaksjonen blir gjennomført 1. september. Dalema ønsker med dette oppkjøpet å styrke merkevaren Kremmerhuset og bygge videre på den vellykkede snuoperasjonen som er gjennomført i selskapet.

Vi ser fram til å jobbe sammen med ledelsen og de dyktige ansatte i Kremmerhuset for å utvikle den sterke merkevaren videre. Selskapet har stort potensial for videre vekst både i fysisk butikk og ikke minst på nett. Dalema har solid kompetanse innen logistikk og bred erfaring med å videreutvikle selskaper gjennom oppkjøp.

Dag Leo Martinsen, eier og administrerende direktør i Dalema

Vi er trygge på at Dalema blir gode eiere for selskapets videre vekst, og er godt fornøyd med avtalen vi har blitt enige om. Kremmerhuset har hatt en solid utvikling de siste årene, først og fremst takket være et fantastisk team med dedikerte medarbeidere, både i butikk og på hovedkontoret.

Nils Selte, administrerende direktør i Canica

Vebjørn Torsetnes, administrerende direktør i Kremmerhuset, ser frem til å utvikle Kremmerhuset videre sammen med nye norske eiere.

Kremmerhuset har vært gjennom omfattende endringer de siste tre årene. Det har vært avgjørende for oss å ha en langsiktig, dyktige og forutsigbar eier som Canica. I Canica blir en enig om en plan, og så får en arbeidsro til å gjennomføre den. Det har vært både gøy og krevende. Dalema som eier kommer til å bli veldig bra. Det er et solid norskeid selskap som har høye ambisjoner for Kremmerhuset. Jeg har stor tillit til det de nye eierne står for og deres arbeidsmåte. Vi i Team Kremmerhuset gleder oss til reisen videre sammen med Dalema og ser på dette som en mulighet til å få en enda mer strømlinjeformet vareflyt og logistikk.

Vebjørn Torsetnes, administrerende direktør i Kremmerhuset

Om Dalema Gruppen
Dalema Gruppen driver handelsvirksomhet innen import, varehandel (B2B og B2C), industri og fast eiendom, med datterselskaper i Norge, Sverige og Danmark. Selskapet eier blant annet flere selskaper innen varehandel og ønsker å videreføre Kremmerhuset som selvstendig butikkjede sammen med dagens ledelse. Selskapet er meget solid og hadde i 2020 driftsinntekter på MNOK 1 518 og EBITDA på MNOK 156.

Dalema AS vil etter kjøpet overta alle forpliktelsene til Canica AS.

Kremmerhusets resultat og utvikling 2020/2021

Resultatene er skapt av et fantastisk team med dedikerte medarbeidere i butikk og på kontor. Vi selger inspirasjon og interiørlykke, og alle jobber målrettet med å gi kundene våre den aller beste opplevelsen når de besøker våre fysiske og digitale butikker, og det ser vi at lønner seg. Vi feirer 42 år i Norge i år og vi har aldri vært i bedre form.

Vebjørn Torsetnes

Den store snuoperasjonen og moderniseringen av virksomheten som startet i 2017 har bidratt til en smartere, mer effektiv driftsmodell og bedre vareflyt. For kundene betyr dette at de får mer relevant sortiment med vekt på skandinavisk stil og butikkene er innredet på en måte som viser bredden i varesortimentet på en mye mer inspirerende måte enn før.

Kremmerhuset har det siste året investert i å utvikle de ansattes kompetanse og vridd større deler av markedsføringen mot sosiale kanaler. Dette har blant annet bidratt til at interiørkjeden har hatt en betydelig kunde- og omsetningsvekst, både i de fysiske og digitale butikkene. Totalt økte omsetningen med 25 prosent, til 325,3 millioner kroner.

Nettsuksess
Pandemien har satt fart i netthandelen og bidratt til at nettbutikken vokste med 127%. Til sammen utgjør netthandelen 12 prosent av omsetningen. Utviklingen av digitale løsninger de siste årene gjorde at selskapet var godt posisjonert til å flytte deler av salget over på nett i fjor. I tillegg kommer veksten i tjenesten «Klikk&hent».

Fornøyde kunder har bidratt til at antall medlemmer i kundeklubben har økt og vil passere 700 000 i løpet av året.

God fart i 2021
Kremmerhuset har hatt god vekst så langt i 2021, selv om opp mot 40% av butikkene har vært stengt som følge av smitteverntiltak. Selskapet tror hjemmekontor og behovet for hjemmekos fortsatt vil være viktig framover.

Vi har god fart så langt i år og er spente på hva som skjer når samfunnet åpnes igjen og om folks vaner har endret seg. Vi forventer likevel at hjemmekos fortsatt vil være viktig for nordmenn. Vi jobber nå med å utvikle nye kundekonsepter for å sikre at nordmenn også fremover får et fint hjem med flotte interiørprodukter til stua, kjøkkenet, soverommet, badet og gangen.

Vebjørn Torsetnes

Nøkkeltall

Kremmerhuset AS (MNOK)

Omsetning

Driftsresultat (ebit)

Resultat før skatt

2020

325,3

37,8

34,9

2019

260,3

-15,1

-16,4

Diff

65

52,9

51,3

%

25%

Kremmerhuset Ting & Sånt AS består av 61 butikker og nettbutikken.
Nettbutikken har økt omsetningen med 127%.

EBITDA forbedring 350%

Besøk dem på www.kremmerhuset.no/

For mer informasjon, ta kontakt med:

Dag Leo Martinsen, eier og administrerende direktør Dalema AS, mob 91 31 91 90

Nils Selte, administrerende direktør, Canica AS

Vebjørn Torsetnes, administrerende direktør i Kremmerhuset, mob 95 20 45 05

This post is also available in: Engelsk Svensk Danish